Verhalen - Yvan (Desmet Engineering)
Desmet Engineering

Carrièreswitch zorgde voor meer variatie

Twintiger Yvan uit Waregem wou via Jobup zijn carrière een nieuwe wending geven. Hij vond een uitdaging in zijn job als mecanicien bij Desmet Engineering en spreekt met veel waardering over zijn eerste maanden daar.

Opvallende carrièreswitch

Desmet Engineering uit Ooigem is gespecialiseerd in industriële automatisering, wat voor Yvan een compleet nieuwe wereld was. “Als mecanicien word ik vooral ingezet voor de reparaties aan sluizen en bijhorend onderhoud. Desmet Engineering voert namelijk best veel dergelijke overheidsopdrachten uit”, klinkt het. “In het begin was dat allemaal Chinees voor mij, maar zo leer je wel enorm snel bij. Ik had dus 0,0 ervaring in deze job, maar zocht ook wel iets waarin ik kon groeien. Het moet ook gezegd dat het bedrijf echt veel tijd investeert in een goede opleiding, wat ik enorm apprecieer.” Voor zijn carrièreswitch was Yvan ruim drie jaar aan de slag als data-analist. Een mooie functie, maar toch besloot hij doelbewust om het over een andere boeg te gooien. “Eerlijk? Ik was het typische 9-to-5-kantoorleven een beetje beu”, lacht Yvan. “Nu is het voor mij de ideale variatie. Soms zijn we bezig in het magazijn, maar we vertoeven ook vaak buiten.”

Luisterend oor bij Jobup

Bij Desmet Engineering voelt Yvan zich uitstekend in zijn vel, maar het was niet zijn eerste ervaring met Jobup. “Via Jobup Deinze had ik eerst een andere job uitgeprobeerd, maar dat bleek niet helemaal mijn ding te zijn. Jobup-medewerker Shenzy toonde hier veel begrip voor. De opvolging was steeds erg persoonlijk, ze bieden zeker een luisterend oor bij Jobup.” “Dat bleek ook toen ze twee weken later met een nieuw voorstel kwamen, namelijk bij Desmet Engineering, gaat Yvan verder. “Die job was eigenlijk via Jobup Waregem, wat bewijst dat de Jobup-kantoren onderling uitstekend samenwerken. Alles was erg vlot geregeld en dat is ook nu het geval. Betalingen of andere administratieve zaken zijn bijvoorbeeld altijd meteen in orde.” “Ook na mijn opstart bij Desmet Engineering bleef de opvolging van Jobup aanwezig. Zo bellen ze mij regelmatig op om te vragen of alles vlot verloopt en of ik me goed voel in de job, wat zeker het geval is. Ik denk dat ook het bedrijf tevreden is over de samenwerking, want inmiddels is er een tweede Jobup-medewerker op komst en met mij wordt er al gesproken over een vast contract. Eerst nog eventjes bewijzen, hé.” (lacht)

Yvan (Desmet Engineering)