Verhalen - Sofie (Dematra)

Aan de slag na één gesprek

Tweemaal al vond de Oost-Vlaamse Sofie al een geslaagde professionele uitdaging via Jobup. Ze is momenteel aan de slag als administratief bediende bij Dematra in Nazareth en ontdekte er een sector met erg veel variatie.

 

Twee positieve ervaringen

Sofie ging zelf aankloppen bij het nabijgelegen Jobup Deinze met de vraag of er passende vacatures waren. Dat deed ze niet zomaar, maar wel omdat ze in het verleden al met Jobup samenwerkte. “Het was een voordeel dat ze mij nog kenden bij Jobup, maar de eerste samenwerking was ook gewoon erg goed verlopen”, herinnert Sofie zich.

“Mijn interim resulteerde toen in een vast contract, maar helaas gingen de boeken later dicht. Nu ik dus opnieuw op zoek was, vond ik het logisch om weer bij Jobup aan te kloppen. En jawel, het is een tweede positieve ervaring geworden. Zij vonden heel snel een passende job voor mij, na amper één gesprek kon ik al aan de slag.”

 

Nieuwe job met veel variatie

Via Jobup is Sofie actief bij Dematra, dat gespecialiseerd is in logistiek binnen de Benelux. “Inhoudelijk is het zeker een goede match, alleen qua omgeving was het voor mij even wennen. Laat ons zeggen dat het een tikkeltje hectischer is dan de rustige kantoren die ik voordien kende”, lacht Sofie.

“Op die manier ben ik een beetje uit mijn comfortzone getrokken, wat vaak een goede zaak is. Het is alvast een job met veel variatie, net zoals ik het graag heb. Zo volg ik bijvoorbeeld pakketten op die plots onvindbaar lijken, waarbij zowel de klant als de zaakvoerders uiteraard op de hoogte gehouden moeten worden. Voorheen was ik actief als administratieve medewerker in de bouw, waar ik ook een breed takenpakket had. Dat ligt me dus zeker wel.”

“Bij Dematra zijn er overigens nog medewerkers via Jobup, dan vooral chauffeurs en magazijniers. Het wijst op een goede samenwerking tussen beide bedrijven!”

 

Toegankelijk aanspreekpunt

Na twee geslaagde interimopdrachten is Sofie zeker te spreken over de begeleiding bij Jobup. “Eigenlijk heb je het gevoel dat je alles tegen hen kwijt kan, ze luisteren echt naar je noden”, vindt ze. “De gesprekken verlopen erg los, waardoor ze erg toegankelijk zijn. Het is precies alsof je tegen iemand spreekt die je al vele jaren kent.”

“Die persoonlijke aanpak verandert trouwens niet eenmaal je aan de slag bent. Ik hoor van veel kennissen dat je bij andere interimkantoren aan je lot wordt overgelaten eenmaal je werk hebt. Dan zit hun deel erop, zo lijkt het. Dat is bij Jobup écht niet het geval. Ze blijven regelmatig contact opnemen, reageren meteen op elke vraag en mikken zo echt op een match voor de lange termijn. Het zijn vooral jonge mensen die bruisen van de energie. En dat voel je ook als uitzendkracht.”

Sofie (Dematra)