Verhalen - Shenzy (Jobup Deinze)

Jobup groeit, maar de familiale sfeer blijft overeind

Sinds augustus 2022 maakt Shenzy deel uit van Jobup Deinze, waar ze dagelijks werknemers en bedrijven aan elkaar weet te matchen. Voordien was ze zeven jaar lang actief als administratief medewerker in een maatwerkbedrijf.

 

Vlotte babbel

“Eigenlijk was het initieel niet mijn bedoeling om bij Jobup te solliciteren”, verrast Shenzy. “Wel was ik langs geweest bij Jobup Oudenaarde om eens te luisteren wat zij in de aanbieding hadden. Op mijn vorige job had ik namelijk het gevoel dat ik nog maar weinig kon bijleren, ik zat er een beetje vast. Bij Jobup vonden ze dat ik een vlotte babbel had en vroegen ze meteen waarom ik niet bij hen zelf solliciteerde. Tijdens de gesprekken die daarop volgden, sprong de vonk echt meteen over. Ik kreeg meteen een heel fijn gevoel en dat is tot op heden niet veranderd.”

“Voordien had ik een erg zelfstandige functie, zonder veel telefoons of klantencontacten. Toen besefte ik niet dat ik een team rond mij miste, ik stond daar simpelweg niet bij stil. Nu weet ik wat het is om in zo’n hechte groep te kunnen werken en zou ik het niet meer kunnen missen”, gaat Shenzy verder. “Jobup kende in mijn eerste jaar een mooie groei, met onder meer twee nieuwe kantoren en verschillende nieuwe collega’s. Toch bleef het familiale gevoel steeds overeind. We spreken regelmatig af voor een activiteit na het werk of zaakvoerster Ann-Sofie organiseert dan eens een familiedag aan zee. Zulke zaken dragen ongelooflijk bij aan het groepsgevoel.”

 

Geen jobhopper

Hoewel ze bij Jobup een compleet nieuwe uitdaging aanging, verliep de integratie voor Shenzy probleemloos. De uitstekende opleiding droeg daar ongetwijfeld aan bij. “Geen saaie theorie, maar echt leren tijdens het werk zelf. Na zeven jaar in mijn vorige job wist ik daar altijd perfect wat ik moest doen, dus was het wel wat onwennig dat ik nu zoveel vragen moest stellen. Collega Gwenda heeft me daar echter twee maanden lang uitstekend in begeleid.”

“Ik had ook meteen het gevoel dat ik écht deel uitmaakte van het team, doordat collega’s van andere kantoren regelmatig vroegen of alles lukte. Intussen heb ik mijn weg helemaal gevonden, maar het blijft fijn dat je kan terugvallen op de collega’s. En als we eens eventjes vast zitten, is onze zaakvoerster Ann-Sofie ook altijd beschikbaar om ons uit de nood te helpen.”

“Toen ik in 2022 een nieuwe uitdaging zocht, was het voor mij duidelijk dat ik me voor langere tijd wou engageren. Ik ben nu eenmaal geen jobhopper. En net daarom voel ik me zo goed bij Jobup. Hier kan ik nog steeds veel bijleren en is er enorm veel variatie in de job. Op naar nog veel mooie jaren dus!”

Shenzy (Jobup Deinze)