Verhalen - Samuel (Flandrien)

Respectvolle aanpak was een grote opluchting

Amper drie weken nadat hij met Jobup in contact kwam, mocht West-Vlaming Samuel zich verheugen op een nieuwe job. Een schot in de roos, want bij kaasmakerij Flandrien is hij inmiddels een vaste waarde als magazijnier-orderpicker.

 

Job gevonden dankzij sterk netwerk

“Het was via het platform Indeed dat ik een job opmerkte die via Jobup verliep. Ik was op zoek naar een job als magazijnier en al snel bleek dat zij meerdere mogelijkheden voor mij hadden”, begint Samuel zijn verhaal. “Op korte termijn kon ik een drietal bedrijven bezoeken, maar die waren voor mij niet ideaal. Hier was ik telkens de enige magazijnier en moest ik zelf nog een systeem integreren, maar daarvoor ontbrak me nog de nodige ervaring. Uiteindelijk maakte het sterke netwerk van Jobup Kortrijk het verschil.”

“Bij Flandrien stond er op dat moment namelijk geen vacature als magazijnier open, maar Jobup had eerder wel al met hen samengewerkt. Ze namen dus proactief contact op en zo kon ik daar op gesprek. Inmiddels ben ik er al maandenlang aan de slag en ben ik heel tevreden met de keuze. Ook over het engagement van Jobup kan ik alleen maar goede dingen zeggen. Naar mijn vaste contactpersoon Drieke kan ik altijd bellen met vragen en als zij er uitzonderlijk niet is, helpen haar collega’s me vlot verder.”

 

Awardwinnende kaasmakerij

Bij kaasmakerij Flandrien staat Samuel in voor het inladen van bestellingen en aanvullen van voorraden. Bovendien bewijst een echte ambassadeur van het bedrijf te zijn. “Een afkeer van kaas heb ik zeker niet gekregen”, lacht hij. “Flandrien heeft al meerdere awards gewonnen en ik meen het helemaal als ik zeg dat het enorm lekkere kaas is.”

“Als magazijnier is het werk natuurlijk wel tamelijk fysiek, maar ze doen hier de nodige inspanningen om het ergonomisch te laten verlopen. Daarnaast gaan ze ook erg respectvol met de medewerkers om. Dat was voor mij enorm belangrijk, want in het verleden heb ik helaas andere zaken meegemaakt. Dat respect was overigens al bij het allereerste contact duidelijk. Door hun respectvolle aanpak en het feit dat ik het werk zelf graag doe, hoop ik dan ook dat mijn interim hier uiteindelijk mag uitmonden in een vast contract.”

Samuel (Flandrien)