Verhalen - Romanie (VDZ)

Medewerkers zorgen steeds voor de perfecte match

VDZ uit Lendelede is gespecialiseerd in industriële elektriciteit en automatisatie, zowel voor kmo’s als multinationals. Door de gezonde groei van het bedrijf zijn ze vaak op zoek naar versterking voor het team met installateurs. Dat is een knelpuntberoep en daarom helpt Jobup hen graag bij de zoektocht.

Drie positieve ervaringen

“De eerste kennismaking met Jobup kwam er eigenlijk na een cold call van hun kant”, aldus Romanie, HR-verantwoordelijke bij VDZ. “Het eerste gevoel zat goed en dus wilden we de mensen van Jobup graag eens ontmoeten. Naast het gebruikelijke kennismakingsgesprek, namen ze ook echt de tijd om de sfeer in het bedrijf op te snuiven. Een positief signaal, want het helpt hen duidelijk om de perfecte match te vinden.”

“Tot op heden hebben we dan ook al drie mensen kunnen aanwerven via Jobup en dat zijn telkens heel positieve ervaringen, want alle drie zijn ze al minstens een jaar aan de slag bij ons. Pas achteraf hoorde ik dat mijn schoonouders de zaakvoerster van Jobup persoonlijk kennen, maar een goed woordje van hen was dus helemaal niet meer nodig.” (lacht)

Kort op de bal spelen

Nu VDZ en Jobup al enkele jaren samenwerken, is Romanie goed geplaatst om de sterke punten van het team te benoemen. “Wij appreciëren het dat Jobup ons niet stalkt – om het met een lelijk woord te zeggen – met een waslijst aan kandidaten. Ze sturen enkel mensen waarvan ze écht denken dat het een match is en bijgevolg is die inschatting erg goed. Het is ook een voordeel dat Jobup nog relatief kleinschalig is, daardoor is het contact veel persoonlijker. Enerzijds spelen ze altijd kort op de bal en moet je zeker nooit een week wachten op een antwoord of opvolging, anderzijds kennen ze ook hun uitzendkrachten goed. Een van de Jobup-medewerkers is hier intussen al drie jaar aan de slag, maar nog steeds vragen ze af en toe hoe het met hem gaat. Die aanpak pleit zeker in hun voordeel.”

Het vaste aanspreekpunt van Romanie is Jolien, medewerker bij Jobup Kortrijk. Ook de collega’s leerde ze intussen al kennen. “De uitwisseling van informatie zit duidelijk goed bij Jobup. Hoewel Jolien onze contactpersoon is, had ik ook haar collega Lisa al enkele keren aan de lijn. Het verraste me positief dat ook zij volledig op de hoogte was van ons dossier en dus meteen kon inpikken op mijn vragen.”

Romanie (VDZ)