Verhalen - Noa (Jobup Oudenaarde)

Een perfecte tandem met mijn collega

Sinds maart 2022 is Noa aan de slag als recruiter bij Jobup Oudenaarde. Bedrijven en medewerkers uit de regio kennen haar echter beter als de helft van ‘Lynn en Noa’. “Het klopt dat ze onze naam vaak in één adem vernoemen. We zijn dan ook een beetje als zussen. Heel goede collega’s en minstens even goede vriendinnen na de werkuren”, vertelt Noa.

Uitstekend op elkaar ingespeeld

Het is via haar goede vriendin Lynn dat Noa bij Jobup terechtkwam. Met zijn tweetjes runnen ze nu het kantoor in Oudenaarde, waar de samenwerking uitstekend verloopt. “In mijn ogen vormen we echt een perfecte tandem”, aldus Noa. “Ik moet nog maar iets denken en Lynn kan er al op inpikken. We zijn allebei op de hoogte van alle kandidaten en klanten, zodat er ook nooit dossiers blijven liggen, zelfs als iemand een vakantiedag heeft.”

Dat de collega’s zulke goede vriendinnen zijn, is uiteraard leuk. Maar het heeft ook zijn voordelen voor de werkgevers en werknemers die bij hen langs gaan. “Als er een kandidaat langskomt of belt, ben ik vaak al de cv aan het opstellen, terwijl Lynn het gesprek nog aan het voeren is. We zijn uitstekend op elkaar ingespeeld, zijn allebei meteen mee in het verhaal en zo gaat het goed vooruit. Of er dan echt geen enkel nadeel is aan zo’n goede vriendschap met een collega? Daar moet ik toch even over nadenken. Misschien dat we vroeger al eens samen op reis gingen, wat nu iets moeilijker ligt in de planning. Al gingen we sindsdien nog herhaaldelijk samen op weekend. Zelfs dat hoeft dus helemaal geen probleem te zijn!” (lacht)

Geen nummer op het werk

Voor ze bij Jobup aan de slag ging, was Noa actief op de boekhouddienst van een groot verzekeringskantoor. Van haar carrièreswitch had ze nog geen seconde spijt. “Hoegenaamd niet! Zo is er bijvoorbeeld het praktische aspect. Nu werk ik op vijf minuutjes van mijn huis, terwijl ik vroeger naar Brussel moest.”

“Veel belangrijker is echter het persoonlijke en familiale karakter binnen Jobup. Waar ik me vroeger een beetje een nummer voelde op mijn werk en veel mensen niet kende, is dat hier absoluut niet het geval. Niet alleen in ons kantoor in Oudenaarde, maar binnen heel Jobup is er echt een fantastische sfeer. Zowel bij collega’s als bij de zaakvoerster kan je met alles terecht. Ik kom elke dag met heel veel plezier werken, voor mij zegt dat alles.”

Noa (Jobup Oudenaarde)