Verhalen - Michelle (Jobup Lochristi)

Gestart op de allereerste dag van Jobup Lochristi

6 maart 2023 gaat niet alleen de geschiedenisboeken in als de allereerste dag van Jobup Lochristi, voor Michelle was het ook meteen haar eerste werkdag bij Jobup. Nadat ze eerder tien jaar in de zorg had gewerkt, ging voor Michelle een nieuwe wereld open.

 

Opstart nieuw kantoor

“Het was natuurlijk een speciaal moment, mijn eerste werkdag op de dag dat het nieuwe kantoor opende. Dat zal ik niet snel vergeten”, lacht Michelle. “Het klinkt misschien extra stresserend, maar zo heb ik het niet ervaren. Ook in mijn vorige job moest ik wel met wat druk kunnen omgaan en bovendien was de begeleiding uitstekend. Met collega Gwenda aan mijn zijde verliep de opstart erg goed. Zij ontfermde zich in eerste instantie vooral over de contacten met bedrijven, terwijl ik op zoek ging naar geschikte kandidaten. Maar al snel kreeg ik de kans om mijn takenpakket uit te breiden en steeds weer bij te leren.”

“Aangezien ik uit de sociale sector kwam, was het voor mij een eerste ervaring in een functie die wat commerciëler is. Soms is er een beetje chaos als er veel kandidaten bellen of mailen, maar dat is tegelijk ook uitdagend en past wel bij mij. Sowieso is er in het algemeen een erg positieve sfeer en is de voldoening enorm groot als je de perfecte kandidaat voor een vacature vindt. Zo’n succesverhaal geeft meteen de nodige motivatie om er blijvend tegenaan te gaan. Het spreekt dan ook voor zich dat ik heel tevreden ben dat ik begin 2023 de stap heb gezet naar Jobup.”

 

Informele sfeer

Wie op gesprek gaat bij Michelle, mag zich aan een losse sfeer verwachten. Ze stelt de kandidaten dan ook graag snel op hun gemak. “Bij de job komt er een beetje psychologie kijken. Uiteindelijk screenen we de kandidaten, met de openstaande vacatures in het achterhoofd. Zelf kies ik er bewust voor om dat altijd op een losse, informele manier te doen. Zo vertellen ze ook wat over hun hobby’s, wat zij zelf van de job en het team verwachten. Die info helpt om de kwaliteiten van de persoon in te schatten en ook om ze nadien voor te stellen bij een potentiële werkgever.”

Bij Jobup Lochristi gaan ze niet alleen op zoek naar kandidaten voor de bedrijven waarmee ze samenwerken. Vaak houden ze ook rekening met de sollicitaties die ze ontvangen om zo gericht bedrijven te gaan aanspreken voor een eventuele samenwerking. “Wij werken uiteraard vaak samen met bedrijven uit Lochristi en het nabijgelegen Gent, maar trekken ook richting het Waasland. Zo merkten we dat er regelmatig kandidaten waren uit Lokeren of zelf Sint-Niklaas. Daarom was het aangewezen om ons netwerk daar te verruimen en goede werkgevers te vinden. Zo kunnen we nog meer kandidaten en werkgevers aan de perfecte match helpen.”

Michelle (Jobup Lochristi)