Verhalen - Lynn (Jobup Oudenaarde)

Gevarieerd takenpakket als recruiter

In 2021 besloot de Oost-Vlaamse Lynn voor een carrièreswitch te gaan. Na vijf jaar als zorgkundige in een woonzorgcentrum schoolde ze zich om tot recruiter. In die rol ging ze namelijk aan de slag bij Jobup Oudenaarde.

Ideale job voor sociale personen

“Recruitment spreekt mij echt helemaal aan”, klinkt het nog steeds even enthousiast. “Net als in mijn vorige job ben ik constant met mensen bezig. Door hen te helpen bij hun toekomst, geef je hen ook een goed gevoel. Ik ben een erg sociale persoon en kan mijn ei volledig kwijt in deze job.”

“Als recruiter zijn de taken ook erg gevarieerd, waardoor elk aspect leuk is om te doen. De bedrijfsbezoeken zijn bijvoorbeeld erg fijn. Ze geven ons een beter beeld van het profiel dat onze klanten zoeken. Op die manier kunnen wij vervolgens beter de juiste match vinden tussen kandidaat en vacature. Daarnaast leren we tijdens die bezoeken het bedrijf en hun persoonlijke verhaal volledig kennen. Het zorgt ervoor dat we beter weten waarover we spreken tegenover onze kandidaten. We proberen dan ook heel persoonlijk te werken, zowel tegenover klanten als kandidaten, waardoor we vaak langdurige samenwerkingen hebben.”

Goede communicatie bij opstart

Wie in een nieuwe job start, wordt bij Jobup zeker niet aan zijn lot overgelaten. Een goede opvolging vindt Lynn dan ook cruciaal. “Tijdens de eerste week van de tewerkstelling worden zowel de klant als de kandidaat opgebeld om te overlopen hoe de week verlopen is. Na één maand krijgt de kandidaat van ons trouwens ook een leuke attentie als bijkomende motivatie. Als er na een geslaagde interim overgegaan wordt tot een vast contract, zorgen we opnieuw voor een cadeau voor zowel de werkgever als de interim-werknemer.”

Wat Lynn benadrukt, is dat er een uitstekende sfeer heerst tussen Jobup, hun klanten en de kandidaten. Ook tussen de Jobup-filialen onderling blijkt dat het geval te zijn. “Dat komt doordat wij geen concurrenten van elkaar zijn. We werken samen per kantoor en niet als individu. Er zijn ook voldoende teambuildings en vergaderingen tijdens het jaar om elkaar goed te leren kennen. Soms spreken we zelfs af met de collega’s om na de werkuren iets te doen, zodat we elkaar nog persoonlijker leren kennen. Dat helpt ons ook bij de samenwerking tijdens de uren.”

Lynn (Jobup Oudenaarde)