Verhalen - Kenny (Trayco)
Bedrijfsgebouw Trayco.

Open communicatie met het team van Jobup

Oost-Vlaming Kenny beleefde niet één, maar twee positieve ervaringen via Jobup Oudenaarde. Momenteel wordt hij opgeleid tot teamchef bij het internationale bedrijf Trayco, dat gespecialiseerd is in het maken van kabelgoten en toebehoren.

 

Tweede keer, goede keer

Voor hij bij Jobup terecht kwam, had Kenny zijn strepen al verdiend in een compleet andere sector. Zo was hij 17 jaar lang aan de slag bij een natuursteenbedrijf, waarvan tien jaar als chef in het atelier. “Bij mijn zoektocht naar een nieuwe professionele uitdaging, heb ik bij diverse interimkantoren aangeklopt”, vertelt Kenny. “En eerlijk is eerlijk: Jobup was een van de laatste in de rij, omdat ik de naam nog niet kende en pas later en vacature van hen ontdekte op de VDAB-website. Toch bleken zij de enigen die heel snel met een concreet voorstel op de proppen kwamen. Meer nog, amper twee dagen na het eerste contact was er al een sollicitatiegesprek geregeld. En dat bleek ook meteen een job die heel goed bij me paste. Van de andere interimkantoren hoorde ik in die periode niets meer, dus Jobup toonde daar echt wel zijn meerwaarde.”

De eerste uitdaging via Jobup bleef echter niet duren, want na zeven maanden verzocht Kenny om een nieuwe job te zoeken. “Het was inhoudelijk een uitstekende match, maar de work-life balance was helaas een beetje zoek. Ik werkte in de namiddagploeg en wist nooit op welk uur ik ongeveer gedaan had. Voor mij lag dat op langere termijn een beetje moeilijk. Gelukkig kon ik daarover heel open communiceren met Lynn van Jobup Oudenaarde. Het was dan ook zij die een andere uitdaging voor mij vond en opnieuw was dat een schot in de roos.”

 

Investeren in nieuwe werknemers

Sinds februari 2024 is Kenny aan de slag bij Trayco in Oudenaarde. Hij wordt er opgeleid om op termijn teamchef te kunnen worden. “Het gevoel zat meteen goed bij het eerste gesprek en dat is tot vandaag zo gebleven”, klinkt het enthousiast.

“Mijn bazen weten dat ik best wel wat werkervaring heb, maar niet in de metaalsector. Een goede opleiding is dus cruciaal, maar dat kan ook moeilijk anders. We werken bij Trayco met erg complexe machines. Je kan die werking nauwelijks kennen als buitenstaander. Mijn bazen rekenen op één à twee jaar om alles perfect onder de knie te krijgen. Zelf zie ik dat alvast helemaal zitten, want het is fijn om zaken te kunnen bijleren. Dat ze op die manier investeren in hun nieuwe werknemers, zegt volgens mij ook veel goeds voor Trayco als werkgever.”

Kenny (Trayco)