Verhalen - Gwenda (Jobup Deinze)

Gestart als eerste werknemer ooit bij Jobup

In februari 2020 begon Gwenda aan haar carrière bij Jobup. Vol enthousiasme én als allereerste personeelslid ooit. “Het is heel bijzonder dat ik de volledige groei van Jobup van zo dichtbij heb mogen meemaken”, aldus Gwenda, die momenteel actief is als field coach. In die functie is ze het vaste aanspreekpunt bij Jobup Deinze, helpt ze het nieuwe Jobup Lochristi opstarten en coacht ze consulenten van andere kantoren.

Nadruk op samenwerking

“Wat Jobup echt wel typeert, is het feit dat er geen onderlinge concurrentie is. We horen wel eens dat dat bij andere selectie- en rekruteringsbedrijven helemaal anders is. Hier ligt de nadruk volledig op samenwerking”, vertelt Gwenda. “Uiteraard wil ieder kantoor graag goede cijfers halen, maar dat bereiken we liever door de handen in elkaar te slaan en kennis te delen. Wij runnen de kantoren op een erg zelfstandige manier, alsof het onze eigen zaak is. Maar omdat we zoveel brainstormen en informatie delen, maakt iedereen deel uit van dat verhaal.”

Net om die samenwerking vlot te laten verlopen, wordt er ook voldoende tijd gemaakt om elkaar goed te leren kennen. En dat gebeurt zowel op als naast de werkvloer. “Zelf begon ik in kantoor Kortrijk, voor ik naar Deinze verhuisde. En aangezien ik nieuwkomers help rekruteren en opleiden, is het evident dat ik iedereen goed ken”, vertelt Gwenda. “Toch is het algemeen zo dat we hier veel aandacht aan besteden. We overleggen vaak tijdens de werkuren en maken ook met heel veel plezier tijd vrij voor een drankje na het werk. Je mag gerust stellen dat we naast collega’s ook gewoon vrienden zijn.”

Doorgroeimogelijkheden in de job

Sinds begin 2020 zag Gwenda niet alleen Jobup sterk veranderen en groeien, ook haar eigen verantwoordelijkheden namen toe. Toch blijft ze ook nu nog steeds consulentenwerk verrichten. “Dat doet iedereen bij ons en het is ook uitermate belangrijk. Zo behoud je voeling met alle klanten, kantoren en sectoren”, weet Gwenda. “Dat is trouwens nog een pluspunt, dat we ons bij Jobup niet op één specifieke sector richten. Zo blijft de jobinhoud enorm gevarieerd en kan je veel bijleren.”

“Natuurlijk is het wel fijn dat ik zo’n mooi doorgroeitraject heb mogen maken, net als meerdere andere collega’s. Onze zaakvoerster voelt het heel goed aan als iemand een extra uitdaging kan gebruiken. Daarnaast krijgen we ook de kans om heel veel input te geven, waar echt naar geluisterd wordt. Zo is de inbreng van iedereen heel belangrijk.”

Gwenda (Jobup Deinze)