Verhalen - Els (Cortina)

Bij Jobup kijken ze niet alleen naar het diploma, maar ook naar de persoon zelf

In januari 2023 begon de Oost-Vlaamse Els aan een nieuwe professionele uitdaging. Ze ging aan de slag als logistiek administratief medewerker bij Cortina, een internationale groothandel in schoenen. Dankzij de tussenkomst van Jobup was de samenwerking snel bezegeld.

Eerste contact met Jobup

“Ik schreef me eerder al eens in bij interimkantoren, maar herinner me vooral de vele e-mails met jobs die helemaal niet bij me passen”, aldus Els. “Bij Jobup verliep het helemaal anders. Ik ontdekte de job bij Cortina aanvankelijk via de VDAB-website. Noa en Lynn van Jobup werden vermeld als contactpersonen en dus stelde ik me bij hen kandidaat.”

“Daarna ging het eigenlijk heel snel. Ik werd meteen uitgenodigd voor een gesprek en dat verliep uitstekend. Ik had daarbij het gevoel dat ze écht naar mij luisterden, wat ik enorm belangrijk vond. Ik was namelijk al eventjes thuis en wou absoluut een werkgever die perfect bij me paste. Dat hebben ze bij Jobup Oudenaarde heel goed ingeschat.”

Overstap naar administratieve functie

Bij Cortina staat Els momenteel in voor de opvolging van alle ‘rework’. Dat zijn items die na de productie nog een specifieke bewerking nodig hebben. Die opdracht vult ze aan met allround administratieve opdrachten.

“Eigenlijk heb ik geen specifieke achtergrond of diploma in deze richting, maar ik wou wel graag de overstap maken naar een administratieve functie”, vertelt Els. “Het pleit voor Cortina en Jobup dat ze niet alleen naar het diploma kijken, maar ook naar de persoon zelf. Zo heb ik een behoorlijk directe communicatiestijl, net zoals dat het geval is bij Cortina. Dat werkt niet voor iedereen, maar is voor mij wel ideaal. Voorts is vooral een portie gezond verstand belangrijk in mijn job.”

Opvolging tijdens de eerste weken

Niet alleen zorgde Jobup voor een snelle opstart bij Cortina, ook nadien stond Els versteld van de goede opvolging. “Na een weekje zijn de meisjes van Jobup al eens langsgekomen om te zien hoe ik mij voelde en om te horen of alles vlot verliep.”

“Ook enkele weken later werd er nog eens gepolst naar mijn bevindingen. Je voelt je als medewerker dus zeker geen nummer. Meer nog, als ik hen mail of bel, weten ze meteen met wie ze spreken. Hoewel ze ongetwijfeld heel veel mensen horen en zien, is het contact erg persoonlijk en hartelijk. Ik had oprecht niet durven denken dat deze hele ervaring zó positief zou uitdraaien.”

Els (Cortina)