Verhalen - Drieke (Jobup Kortrijk)
Drieke van Jobup Kortrijk.

Ervaring uit de verkoop helpt me bij Jobup

Toen Drieke in 2022 bij Jobup startte, was de wereld van recruitment nog helemaal nieuw voor haar. Toch bleken veel elementen uit haar voormalige job haar te helpen. Dat resulteerde in een vliegende start!

Specialist in sociale wetgeving

“Ik heb tien jaar in de verkoop gewerkt en merk dat die vaardigheden ook van pas komen als recruiter bij Jobup”, legt Drieke uit. “Het is dan ook belangrijk om een goed contact te houden met de uitzendkrachten en bedrijven. Enkel zo kom je tot de perfecte match en daar doen we het voor.”

“Zelf vind ik telefonische prospectie heel leuk, maar uiteraard is het ook fijn als je gesprekken kan inplannen bij bedrijven en deze mag opvolgen. Het is via collega Jolien dat ik bij Jobup terecht ben gekomen en daar heb ik alvast nog geen minuut spijt van gehad.”

Sterke band tussen de collega’s

Als recruiter met een achtergrond in sales, vormen de klantencontacten voor Drieke geen enkel probleem. Ze zorgen bovendien ook voor betere resultaten. “Door het contact met de klanten weten we perfect wie ze zoeken en kunnen we een profiel zoeken dat dicht tegen de vacature aanleunt. Ook na de opstart blijft dat contact bestaan. Zowel de uitzendkracht als de werkgever bellen we op om te luisteren hoe alles verloopt. En dat blijven we sporadisch doen. Zo weten beide partijen ook dat ze bij vragen altijd bij ons kunnen aankloppen.”

Dat Drieke haar carri√®reswitch zo vlot verlopen is, dankt ze ook in grote mate aan haar Jobup-collega’s. Zo genoot ze een goede opleiding en kon ze steeds bij iedereen terecht. “De collega’s hebben vaak telefonisch contact met elkaar. Uiteraard is dat meestal werkgerelateerd, maar soms ook gewoon om te horen hoe het met iemand gaat. Ook de regelmatige teambuildings zorgen mee voor de goede onderlinge band.”

Drieke (Jobup Kortrijk)