Verhalen - Cedrick Torck (Torck Exterieur)

Moeilijke vacatures ingevuld dankzij Jobup

Torck Exterieur uit Deinze is een grote speler in de regio, die instaat voor de plaatsing van poorten, deuren, zonwering, carports, brievenbussen en gevelbekleding. Het team bestaat uit een 45-tal medewerkers, maar er is nog steeds een continue nood aan versterking. Daarbij rekent Torck Exterieur op de service van Jobup.

Ambassadeurs van de firma

“Op dit moment hebben we al vier techniekers vast in dienst, nadat ze via Jobup bij ons terecht kwamen”, klinkt het tevreden bij zaakvoerder Cedric Torck. “Je mag dat echt niet onderschatten, want het is tegenwoordig enorm moeilijk om technische vacatures in te vullen. Bovendien moeten onze techniekers op termijn zelfstandig aan de slag kunnen en komen ze alleen bij de klanten. Ze zijn als het ware ambassadeurs van de firma en dus is het erg belangrijk dat we daarvoor de juiste mensen aantrekken.”

Bij Torck Exterieur mikken ze op langetermijnrelaties. Zo bestaat het familiebedrijf al meer dan 50 jaar en zijn er verschillende werknemers als tientallen jaren aan de slag. Ook met de Jobup-medewerkers willen ze liefst voor een lange periode samenwerken. “Enerzijds is dat belangrijk voor de sfeer en de samenwerking binnen het bedrijf, anderzijds zorgt het natuurlijk ook voor een betere werking”, weet de zaakvoerder. “Wij vinden het niet abnormaal dat we nog zaken moeten aanleren aan nieuwe werkkrachten en gunnen hen ook de tijd om zich in te werken. We investeren dus in onze mensen. Net daarom staan we ook voortdurend open voor potentiële versterkingen. Er is een redelijke inlooptijd, dus anticiperen we graag tijdig door nieuw talent aan te trekken.”

Overleg met Jobup

Over de samenwerking met Jobup is Cedric Torck uitermate positief. Niet alleen kwamen er al enkele sterke aanwinsten bij voor Torck Exterieur, ook de communicatie verloopt soepel. “Uit ervaring weet ik dat andere kantoren je overladen met kandidaten, waarvan de meesten eigenlijk niet zo geschikt zijn. Dat doet Jobup niet. Ik hoor ze niet té veel, maar enkel als het de moeite is. De voorselectie gebeurt er duidelijk grondiger”, weet Cedric Torck.

“Bij het begin van de samenwerking hebben we uitvoerig besproken wat wij als firma belangrijk vinden en welke mentaliteit we verwachten bij kandidaten. Dat wordt ook effectief goed nageleefd. Bovendien leert het team van Jobup Deinze de firma steeds beter kennen. Zij komen namelijk herhaaldelijk langs om met de nieuwe kandidaten te spreken. Zo horen ze of alles goed verloopt.”

“Ook wij spreken natuurlijk met de nieuwkomers, maar toch is het goed dat Jobup deze follow-up voorziet. Tegen de werkgever durven de nieuwe collega’s misschien niet alles te zeggen, terwijl zij onderling wel vrijuit kunnen spreken. Op de zaken die uit die gesprekken voortkomen, kunnen ze bij Jobup dan gericht inspelen tijdens toekomstige selecties.”

Cedrick Torck (Torck Exterieur)