Verhalen - Anne-Laure Eeckhout (Carrosserie Eeckhout)
Carrosserie Eeckhout

Eén duidelijk aanspreekpunt: erg handig!

Carrosserie Eeckhout is gevestigd in bedrijventerrein ‘Lozen Boer’ in Lochristi en bestaat uit een 30-tal medewerkers. Sinds het najaar van 2023 rekenen ze daarbij ook op de rekrutering van Jobup.

Vacature ingevuld binnen de twee weken

“De mensen van Jobup hadden zelf toenadering gezocht en kwamen vervolgens eens op bezoek in onze zaak”, verklaart Anne-Laure Eeckhout de start van de samenwerking. Zij is binnen Carrosserie Eeckhout verantwoordelijk voor onder meer de facturatie en het personeelsbeleid. “Ik schetste welke profielen wij vaak zoeken in ons bedrijf en welke kennis daarvoor wenselijk is. Het toeval wil dat we op dat moment net versterking zochten aan het onthaal. Wel, amper één of twee weken later was die vacature al perfect ingevuld door Jobup.”

“Ook nu blijft de snelle service een van hun voornaamste troeven”, gaat Anne-Laure verder. “Het is heel handig dat ze altijd bereikbaar zijn en enorm snel reageren. Als ik een mailtje stuur, krijg ik zowat altijd binnen het uur antwoord. Ook bij het online doorgeven van de gepresteerde uren, laat de bevestiging nooit lang op zich wachten. Een heel vlotte communicatie en dat was in het verleden, bij andere interimkantoren, wel eens anders.

“Volgens mij speelt het daarbij een grote rol dat Jobup niet zo’n grote speler is als sommige andere op de markt. Daar krijg je elke keer iemand anders aan de lijn en moet je dus je volledige uitleg opnieuw doen. Bij Jobup Lochristi heb ik met Michelle één duidelijk aanspreekpunt, die meteen weet waarover ik het heb. Erg handig!”

Toekomstige samenwerking

Gezien de positieve samenwerking tussen Jobup Lochristi en Carrosserie Eeckhout staat Anne-Laure zeker open voor een uitbreiding van de samenwerking in de toekomst. “Meer nog, Jobup houdt eigenlijk constant de ogen open voor ons”, vertelt ze. “Van onze 30 medewerkers zijn er 9 aan de slag in het atelier. Voor een job in de carrosserie is de juiste ervaring en kennis nodig, waardoor het niet eenvoudig is om nieuwe mensen aan te trekken. Er is wat schaarste op de arbeidsmarkt, terwijl het werk wel toeneemt.”

“Voorlopig lukt het met het huidige team, maar er mag niet veel gebeuren. Als ze bij Jobup de juiste profielen weten te vinden, weten ze dus dat we openstaan voor de komst van extra talent.”

Anne-Laure Eeckhout (Carrosserie Eeckhout)