Verhalen - Alexander (Bluedrops)
Bluedrops

Interim resulteerde in een vast contract

Nadat hij ruim drie jaar actief was als vastgoedmakelaar, ging Alexander uit Sint-Martens-Latem op zoek naar een nieuwe uitdaging. Eentje die meer ruimte bood voor zijn – naar eigen zeggen “uit de hand gelopen” – hobby. Via Jobup Deinze kon hij als magazijnmedewerker aan de slag bij Bluedrops in Drongen, wat een ideale match bleek.

Ervaring als vastgoedmakelaar

“Eerst en vooral wil ik graag zeggen dat het een erg leuke periode was in de vastgoedsector en naar de latere toekomst sluit ik zeker geen deuren, maar op dit moment was het voor mij niet ideaal”, gaat Alexander van start. “Ik voetbal tamelijk intensief, de voorbije jaren op het niveau van 2de of 3de Amateur. Dat betekent zeker vier keer in de week trainen en matchen spelen. Als vastgoedmakelaar werk je echter zes dagen op zeven, vaak ’s avonds en ook meestal op zelfstandige basis. De combinatie was moeilijk vol te houden.”

“Via de gekende VDAB-website botste ik op een interessante vacature van Jobup Deinze. Sowieso was ik meer dan bereid om de handen uit de mouwen te steken, maar ik had toch enkele belangrijke criteria. Zo vond ik het erg belangrijk om fijne collega’s te hebben, aangezien je die mensen toch 40 uren per week ziet, en wou ik in de zomer ook graag naar het werk kunnen fietsen. In mijn nieuwe uitdaging bij Bluedrops in Drongen zijn die criteria alvast vlotjes afgevinkt. Het is een flexibele werkgever, die voor een fijne werkomgeving zorgt. Exact wat ik zocht.”

Tweede medewerker via Jobup

Bluedrops is een internationale groothandel met zwembadbenodigdheden. In het magazijn ontvangt Alexander de bestellingen en zet die samen met zijn collega’s netjes klaar voor afhaling. “Bij de opstart van mijn nieuwe job was de communicatie met Shenzy van Jobup Deinze heel goed. Ze vroeg na elke week hoe ik alles ervaarde en legde ook bij mijn baas haar oor te luister. Na een tijdje wisten we natuurlijk steeds meer wat we aan elkaar hadden.”

“Zo startte ik hier in mei 2023, wat in november resulteerde in een vast contract. Daarna had ik nog enkele praktische vragen en opnieuw hielp Shenzy me heel vlot verder, hoewel ik eigenlijk niet meer via een interimcontract werkte. Steeds was ze voor mij erg vlot bereikbaar, een perfecte service dus! Bij Bluedrops ben ik overigens niet de eerste vaste medewerker via Jobup, een andere collega is hier al een jaartje langer dan ikzelf. Het toont aan dat ze de personen goed inschatten en zo voor een duurzame match tussen uitzendkracht en werkgever zorgen.”

Alexander (Bluedrops)